Welkom bij

Wereldwinkel Heemskerk

Kip-Kerrie ovenschotel met Bloemkool           

Hoofdgerecht voor 4 personen                   

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Ingrediënten:

1 bloemkool, in kleine roosjes

plantaardige olie of klontje boter

600 gram aardappelschijfjes, voorgekookt

4 stuks kip (dij) filet, in stukjes

1 flinke prei, in ringen en gewassen

125 gram crème fraîche

100 gram gemalen kaas

En van Fair Trade Original:

Molen Kaapse Kerie mix

1 blik Ananasschijven op sap

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Breng in een pan een ruime hoeveelheid water met een snufje zout aan de kook. Voeg de bloemkoolroosjes toe, kook ze beetgaar en giet af.

Bestrijk een ovenschotel met een beetje olie of boter en bedek de bodem met een laag aardappelschijfjes.

Maal de Kaapse Kerrie mix royaal over de stukjes kip (dij) filet. Verhit de olie in een braadpan en bak de kipstukjes rondom bruin (maar niet helemaal gaar). Voeg de preiringen toe en fruit ze even mee. Neem alles uit de pan.

Vang het vocht van de ananasschijven op, laat de schijven uitlekken en snijd daarna in stukjes. Meng de stukjes ananas met het kippreimengsel en verspreid dit over de laag aardappelschijfjes. Leg hierop de bloemkoolroosjes. Meng de crème fraîche met een scheutje ananassap tot een dikke yoghurtachtige saus en breng op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel over de bloemkoolroosjes, strooi er gemalen kaas overheen en plaats de schaal in de oven.

Bak de ovenschotel in ca. 15-20 minuten goudbruin en gaar.