Welkom bij

Wereldwinkel Heemskerk

Geschiedenis

Wereldwinkel Heemskerk begon in januari 1990 onder in de toren van de NH-kerk met als doel om op een "zuivere"manier produkten uit de Derde Wereld te verkopen. "Zuiver" in de zin dat voor de produkten een eerlijke prijs aan de producenten wordt betaald. Het assortiment bestond uit koffie, thee en honing. Het concept bleek aan te slaan. Steeds meer klanten vonden de weg naar de kleine ruimte in de NH-kerk. Na 2 jaar was het grote moment daar: er werd een echte winkel geopend aan de Kerkweg in het centrum van |Heemskerk. Mede dankzij de inzet van talloze vrijwilligers werd het een groot succes. Het assortiment breidde zich uit en vooral voor leuke kadootjes wisten steeds meer Heemskerkers de weg naar de gloednieuwe winkel te vinden. Inmiddels is de winkel alweer 5 jaar gevestigd in een nog ruimer pand aan de Maerelaan 5. Wat door een groep idealistische mensen in 1990 is gestart, is uitgegroeid tot een prachtige, trendy winkel waar voor elke smaak en iedere beurs iets te vinden is! De winkel is begin 2015 geheel gemoderniseerd.